Kontakt   Om Spanske Vine   Handelsbetingelser  Her kan du betale med Dankort
 
forside    butikken    vinguide    tapas opskrifter     links    indkøbskurv    
Vinklubben : Kode:  

La Mancha - Spansk Vin

Castilla-La Mancha, der er beliggende i provinserne Albacete, Ciudad Real, Cuenca and Toledo, strækker sig ud på en 8 millioner ha kæmpe højslette, der breder sig ud syd for Madrid. Her fremstilles halvdelen af alle spanske vine. Det er her, den drue som optager mest plads i verden står. Og den står kun her. Det fortæller noget om vidderne.
Indtil for en generation siden koncentrerede man sig om at lave bulkvin, vin til destillation eller vin der bare skulle drikkes lokalt. Da bulkmarkedet faldt, måtte man nytænke. Processen gik hurtigt, man investerede i nye vinerier, og lavede færdig vin. Succesen er oplagt, fordi jorden på den spanske højslette er billig. Det er arbejdskraften også, og samtidig har man mulighed for en dyrkningsform, som kun kræver halvt så meget mandskab, som for eksempel i Nordspanien. Det tørre og varme sommerklima og de kolde vintre gør livet besværligt for skadedyr, og derfor sparer man næsten helt de dyre sprøjtegifte. Vi er så tæt på økologisk dyrkning, som man kan komme.DO La Mancha


er Spaniens største DO, og det er et navn som man forbinder med bulkvin og vin til alle »mesones« (små tapas restauranter) i Madrid. Men i 1970’erne skete der revolutionerende ting, som vi så resultatet af i løbet af 1980’erne. Mens jordpriserne steg alle andre steder, så faldt priserne i La Mancha. Flere kapitalstærke investorer så fremtidsmulighederne og byggede moderne vinerier med al tænkeligt teknisk udstyr. Meningen var at lave vinen færdig og selv tappe den. Da de lokale så den ene container toplæsset med fyldte flasker efter den anden forlade La Mancha med kurs nordpå, var de hurtige til selv at omstille sig på nye tider. På kort tid blev der tilbudt et kæmpe sortiment af de vine, som Europas indkøbere netop var på jagt efter. Succesen var øjeblikkelig.
Man nøjes ikke bare med Vino Joven. Der tilbydes også mange Crianza-vine. Den store drue i La Mancha er Cencibel, og ikke overraskende er det Tempranillo i »forklædning«. I den knaldhårde sol udvikler den en tyk skal, og det er med til at give La Mancha-vinene farve og kraft. Når den hentes fra marker med et lavt udbytte, resulterer det i kvalitetsvine af meget høj klasse. En del Cabernet Sauvignon og Merlot har i La Mancha vist gode resultater, og mere vil derfor komme til.
Der fremstilles en del rosado på Moravia druer alene eller sammen med Garnacha, og så selvfølgelig store mængder hvidvin på Airén. Mange er begyndt at udskifte den med Cencibel, men særdeles vellykkede resultater har skabt fornyet interesse for druen.

Kort & godt om Castilla-La Manchas køkken


Det næststørste landbrugserhverv i Castilla-La Mancha er fåreavl. Den berømte og Spaniens mest solgte ost, er et resultat af dette: »Queso Manchego«. Castilla-La Mancha er også om-rådet, hvor man dyrker krokus – masser af dem, for det handler nemlig om safran, et af de dyreste krydderier i verden. Det er krokusens støvfangere, der bliver tørret til det dyre krydderi, der farver alting gult. Lam i kasserolle er en anden lokal specialitet. Og Pisto Manchego (en slags ratatouille). I sæsonen er det kanin i vinsovs, eller »Perdiz en Escabeche« (agerhøne i krydderlage). Det typiske søde er her specialiteten fra Toledo: »Figuritas de Mazapán«, marcipan skåret i små figurer.

Campos Reales

Priserne er oplyst i DKK og er inklusiv moms.

Total 0,00 kr.
Design by cygnet
Dan realized the importance of formal education, so he replica watches sale convinced Hope Wixon in the early 1990¡¯s to get her Graduate Gemologist degree from GIA. Armed with swiss replica watches street smarts, a graduate degree, and lots of hours of hard work, Dan and Hope steadily fake breitling built the business into the elite store it is today. Being in the rolex replica Midwest, our residents seem to be more conservative than other areas of the country. They appreciate understated luxury rolex replica sale over bold and ostentatious. They prefer timeless brands like omega replica watches Jaeger LeCoultre and Patek Philippe that continue to be rolex replica in style for many years to come. Our strongest selling brands are Rolex and Patek Philippe, but we also carry many exclusive brands that our clients can¡¯t find anywhere else.