Kontakt   Om Spanske Vine   Handelsbetingelser  Her kan du betale med Dankort
 
forside    butikken    vinguide    tapas opskrifter     links    indkøbskurv    
Vinklubben : Kode:  

Somontano - Spansk Vin

Aragonien har ikke været særlig synlig på den internationale vinscene. Det billede er ved at ændre sig, og flere af regionens DO’er er stærkt med til at vise det store potentiale, der er i Spanien.Regionen er ligesom Navarra et gammelt kongerige, og Aragoniens historie er på mange måder Spaniens historie i miniudgave. Den vigtigste begivenhed skete i 1469, hvor Isabella fra Castilien og Ferdinand fra Aragonien giftede sig og slog deres to kongeriger sammen. Det blev som bekendt begyndelsen til den endelige samling af Spanien.
Aragonien grænser op til Frankrig, og starter her med et dramatisk bjerglandskab, der er næsten ufremkommeligt. Det udfordrer til bjergvandring, waterrafting, bodyrafting og andre vilde fritidsaktiviteter, og tiltrækker tusinder af turister hvert år. Helt i syd af regionen er man nede i det flade land omkring Ebro. Der er stor forskel fra nord til syd, og det er der også på de forhold, vinbønderne bydes. Aragoniens absolut største by er Zaragoza. Byens imponerende basilika kan ses i horisonten lang tid før man kommer til byen.

DO Somontano


ligger i den absolutte nordlige del af Aragonien og noget væk fra regionens andre DO’er. Betingelserne er meget anderledes her, og resultatet er det også. Somontano betyder »Ved foden af bjergene«. Bjergene er naturligvis Pyrenæerne. Vinmarkerne ligger som små lodder i et klippefyldt landskab, hvor vidderne aldrig er ret store. Mange små vandløb og en driftig flod ved navn Vera skærer ind i bjergene og skaber nogle dramatiske slugter, og klipperevner med huler fra stenalderen og flotte hulemalerier. Det er smukt, barsk, grønt og saftigt. Gamle byer, nogle fra den mauriske periode og mange med middelalderpræg, ligger på stribe og indbyder til stop. Barbastro er distriktets vigtigste by, og den er bestemt et besøg værd. Især hvis man vil opleve regionens fine gastronomi. For hundrede år siden var Somontano et meget stort vindistrikt. Det var opstået i en fart for at efterkomme de franske bestillinger. Der var tale om en hasteordre, fordi vinlusen havde ødelagt alt på den anden side af bjergene. Da Somontano selv blev ramt af vinlusen, gik alt i stå, og det var først i den sidste fjerdedel af 1900-tallet, at man fik modet tilbage. På det tidspunkt oplevede man, at det internationale marked efterspurgte vine lavet på de klassiske druesorter, og det er derfor, at man i Somontano har en hovedvægt af disse. Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Chenin Blanc, Riesling og Gewurztraminer blev sat i stort tal. Med dygtighed blander man med nogle af de lokale druer som for eksempel Moristel/Cabernet, Tempranillo/Cabernet og Chardonnay/Macabeo. Stilen er finesse og elegance frem for styrke og kraft.
Man er ikke bange for at eksperimentere. Det viser de førende bodegaer på mange måder, og heldigvis har de fået succes med det.

Kort & godt om Aragoniens køkken.


»Migas«, som er ristede brødkrummer med små serranoskinketerninger og druer hører med til Aragoniens specialiteter.
Det lokale lam, kylling og gris serveres med »Chilindrón«, en blanding af tomater, peber og løg. Man må heller ikke glemme »Jabalí en Salsa« (vildsvineragout). På den søde side ser vi de typiske »Frutas de Aragón«, små kandiserede bløde frugter, med eller uden chokoladeovertræk.
Priserne er oplyst i DKK og er inklusiv moms.

Total 0,00 kr.
Design by cygnet
Dan realized the importance of formal education, so he replica watches sale convinced Hope Wixon in the early 1990¡¯s to get her Graduate Gemologist degree from GIA. Armed with swiss replica watches street smarts, a graduate degree, and lots of hours of hard work, Dan and Hope steadily fake breitling built the business into the elite store it is today. Being in the rolex replica Midwest, our residents seem to be more conservative than other areas of the country. They appreciate understated luxury rolex replica sale over bold and ostentatious. They prefer timeless brands like omega replica watches Jaeger LeCoultre and Patek Philippe that continue to be rolex replica in style for many years to come. Our strongest selling brands are Rolex and Patek Philippe, but we also carry many exclusive brands that our clients can¡¯t find anywhere else.