Kontakt   Om Spanske Vine   Handelsbetingelser  Her kan du betale med Dankort
 
forside    butikken    vinguide    tapas opskrifter     links    indkøbskurv    
Vinklubben : Kode:  

Rías Baixas - Spansk Vin

Desuden har Galicien sit eget sprog »gallego«, som minder om det portugisiske. Kysten er i nord rå og forrevet med en mængde små, hyggelige fiskerbyer og små strande. Fra kysten ser man borgene på højene og lidt inde i landet fører små snoede landeveje gennem et dramatisk landskab med dybe floddale og høje bjerge.Den største by i Galicien er havnebyen Vigo, men den vigtigste og mest kendte er Santiago de Compostela, hvor katedralen er et mål for pilgrimme fra hele verden. I Santiago finder man mange smukke barokbygninger som vidner om den rigdom, der blev tilført Galicien, da man havde de sydamerikanske kolonier. I atten- og nittenhundredetallet skete der en stor udvandring, som satte tingene noget i stå. Men siden Spaniens optagelse i EU er aktivitetsniveauet steget betydeligt, blandt andet med store investeringer for at forny den lokale vinproduktion. Det er gjort med så stor succes, at nogle af de galiciske hvide vine i dag betegnes som nogle af de bedste i verden. Det er Albariño druen der står bag, og den er spået en meget stor fremtid.

DO Rías Baixas


er i realiteten det navn, som har sat Galicien på verdenskortet. De lokale vinbønder er gået sammen i bestræbelserne på at gøre Rías Baixas og Albariño til den definitive spanske hvidvin. De er kommet så langt, at en godt lavet Albariño, er en af de mest delikate og friske hvide vine, man overhovedet kan tænke sig. Med sin duft og smag af moden melon, den sprøde og friske frugtsyre og lange eftersmag, placerer den sig blandt de allerbedste hvide vine. Med alderen tørrer frugten ud men erstattes af noget klassisk stort.
Rías Baixas er inddelt i tre underzoner. De bedste vine kommer fra Val do Salnés som ligger ud til vestkysten midtvejs mellem Santiago og den portugisiske grænse omkring byen Cambados. De to andre zoner ligger langs med Miñofloden, som danner grænsen op til Portugal.
11 forskellige druesorter er tilladt i DO Rías Baixas. Albariño udgør 90% af vinproduktionen. Druen kommer formodentlig oprindeligt fra Tyskland og er en variant af Riesling. Det er en meget lille drue med et stort sukkerindhold. DO accepterer seks forskellige typer vin i Rías Baixas: Albariño, som skal være på 100% af den drue som har givet navnet, er den mest betydningsfulde. Val do Salnés skal have mindst 70% Albariño. Disse to typer hæver sig over de andre, fordi de har evnen til at udvikle sig på flaske. Rías Baixas fra Rosal og Condado er generelt blødere og har mere ferskenagtig karakter, er lidt tungere med mindre frugt.
Alle vine med DO Rías Baixas gennemgår en streng kontrol lige fra druerne på marken til den sidste analyse og smagning inden vinen sælges.

Kort & godt om Galiciens køkken.


Gastronomisk er det naturligt at havets frugter spiller en stor rolle. Man har jo trods alt hele kyststrækningen ud til havet.
Der er et rigt udbud af østers, muslinger, krabber, hummer, kammuslinger og rejer af alle typer. Også mange forskellige slags fisk.
En typisk skaldyrsspecialitet er »Percebes« (rankefod), et meget velsmagende lille dyr af krabbefamilien, der nærmest ligner en elefantfod. Man skal prøve den lækre »Polpo a Feira«, som er blæksprutte skåret i skiver og overhældt med olivenolie og paprika.
En typisk tapas fra Galicien er »Pimientos de Padrón«, små grønne peberfrugter stegt i olie og drysset med havsalt. Nogle er lige så stærke som chili, andre milde med en sødlig smag.
»Tetilla« er en dejlig ost lavet på komælk med et let røget strejf. Lokalt spiser man ofte klipfisk. Den typiske »Tarta de Santiago« er en dejlig dessertkage med kanel og mandler.
Til et godt galicisk måltid hører den efterfølgende »Queimada«: en drik tilberedt med masser af lokal snaps »Orujo« flamberet i en ildfast beholder, tilsat sukker, citron, evt. kaffe.

Señorío de Villarrica

Juanito Albarino - Få fl. tilbage
Årgang
Pris v/1 fl.

Pris v/12 fl.
2015
119,50 kr.
95,50 kr.

Priserne er oplyst i DKK og er inklusiv moms.

Total 0,00 kr.
Design by cygnet
Dan realized the importance of formal education, so he replica watches sale convinced Hope Wixon in the early 1990¡¯s to get her Graduate Gemologist degree from GIA. Armed with swiss replica watches street smarts, a graduate degree, and lots of hours of hard work, Dan and Hope steadily fake breitling built the business into the elite store it is today. Being in the rolex replica Midwest, our residents seem to be more conservative than other areas of the country. They appreciate understated luxury rolex replica sale over bold and ostentatious. They prefer timeless brands like omega replica watches Jaeger LeCoultre and Patek Philippe that continue to be rolex replica in style for many years to come. Our strongest selling brands are Rolex and Patek Philippe, but we also carry many exclusive brands that our clients can¡¯t find anywhere else.