Kontakt   Om Spanske Vine   Handelsbetingelser  Her kan du betale med Dankort
 
forside    butikken    vinguide    tapas opskrifter     links    indkøbskurv    
Vinklubben : Kode:  

Toro - Spansk Vin

CASTILLA-LEÓN


området regnes af mange for det egentlige Spanien. På markerne går hyrder med deres får, på hver en lille høj ligger gamle byer bag beskyttende mure, altid med udsigt til en borg, der skulle forsvare dem. Det var her fra, Spanien og den nye verden blev erobret. Hovedbyen er den gamle kongeby Valladolid. Det var i byens katedral at Isabel og Ferdinand blev gift. Duerofloden løber forbi byen og videre vestpå ind i Portugal, hvor den skifter navn til Douro. Langs flodens bredder er der en masse nyplantninger. Man kan fornemme en gevaldig tro på fremtiden. Internationale eksperter kalder det fremtiden.
Vin er bestemt ingen nyhed på disse kanter. Det har været en naturlig del af det lokale landbrug så længe man huske tilbage i tiden. Men der er sket noget indenfor de sidste ti år, som har vækket vin- interesserede i hele verden. Man er begyndt at nikke genkendende til navne, som man tidligere aldrig havde hørt om, og de bedste af Castilla-Leóns vine placeres på højde med det bedste som laves nogen andre steder på kloden.Castilla-León har fem DO’er. De fire af dem ligger langs Dueroflodens bredder, den femte ligger lidt på afveje, helt oppe nordvest ved grænsen til Galicien.DO Toro


er nabo til Ribera del Duero, og betragtes af mange som et glimrende alternativ, selv om de ikke er direkte sammenlignelige. Toro-vinene er generelt lidt federe, lidt kraftigere og mere saftige end naboens.
Også i Toro er det den »lokale Tempranillo«, som regerer. Den kaldes meget logisk for Tinta de Toro, og har gennem mange generationer tilpasset sig de varme somre og de kolde vintreToro har altid været kendt for sine gode vine. Kvalitet var et simpelt men bestemt krav fra deres største kunde - universitetet i den nærliggende by Salamanca. Det er Spaniens ældste universitet, og de lærde har altid været kloge nok til at forlange det bedste.
Nyt blod er kommet til distriktet, og dermed også nye ideer. Druerne høstes lidt tidligere end sædvanen, gærer i temperaturregulerede cuvée’er og derefter lagres de på små nye egetræsfade. Det er flotte og karakterfaste vine, som har imponeret internationalt.
Vi kan forvente, at fremtiden vil byde på et endnu større udbud af vine.

Kort & godt om Castilla-Leóns køkken.


Et typisk måltid i Castilla-León starter ofte med lidt krydret pølse, varm blodpølse, sortfodsskinke, bønner i tomatsauce og lidt fåreost. Så er man i gang. Hovedretten er noget med lam eller stegt pattegris. Men i Castilla-León har man også glimrende oksekød, en almindelig castiliansk »Chuletón« (kotelet) vejer omkring 400 g.! Kødet kan også tørres, så hedder det »Cecina«, og nydes udskåret i tynde skiver. I sæsonen er der vildtretter. En helt typisk dessert fra Castilla-León er »yemas de Santa Teresa«, nogle små søde kager lavet på æggeblommer, kanel, citron og sukker og drysset med flormelis. De bliver oftest tilberedt af nonner fra de mange klostre i Castilla-León og solgt på markeder eller til specialforretninger.

Bodega Elias Mora

På Bodega Elias Mora laves rødvin med den unge kvinde Victoria Benavides ved roret. Tidligere medejer i "Dos Victorias"
- Læs mere om Bodega Elias Mora

Priserne er oplyst i DKK og er inklusiv moms.

Total 0,00 kr.
Design by cygnet
Dan realized the importance of formal education, so he replica watches sale convinced Hope Wixon in the early 1990¡¯s to get her Graduate Gemologist degree from GIA. Armed with swiss replica watches street smarts, a graduate degree, and lots of hours of hard work, Dan and Hope steadily fake breitling built the business into the elite store it is today. Being in the rolex replica Midwest, our residents seem to be more conservative than other areas of the country. They appreciate understated luxury rolex replica sale over bold and ostentatious. They prefer timeless brands like omega replica watches Jaeger LeCoultre and Patek Philippe that continue to be rolex replica in style for many years to come. Our strongest selling brands are Rolex and Patek Philippe, but we also carry many exclusive brands that our clients can¡¯t find anywhere else.