Kontakt   Om Spanske Vine   Handelsbetingelser  Her kan du betale med Dankort
 
forside    butikken    vinguide    tapas opskrifter     links    indkøbskurv    
Vinklubben : Kode:  

Rueda - Spansk Vin

CASTILLA-LEÓN


området regnes af mange for det egentlige Spanien. På markerne går hyrder med deres får, på hver en lille høj ligger gamle byer bag beskyttende mure, altid med udsigt til en borg, der skulle forsvare dem. Det var her fra, Spanien og den nye verden blev erobret. Hovedbyen er den gamle kongeby Valladolid. Det var i byens katedral at Isabel og Ferdinand blev gift. Duerofloden løber forbi byen og videre vestpå ind i Portugal, hvor den skifter navn til Douro. Langs flodens bredder er der en masse nyplantninger. Man kan fornemme en gevaldig tro på fremtiden. Internationale eksperter kalder det fremtiden.
Vin er bestemt ingen nyhed på disse kanter. Det har været en naturlig del af det lokale landbrug så længe man huske tilbage i tiden. Men der er sket noget indenfor de sidste ti år, som har vækket vin- interesserede i hele verden. Man er begyndt at nikke genkendende til navne, som man tidligere aldrig havde hørt om, og de bedste af Castilla-Leóns vine placeres på højde med det bedste som laves nogen andre steder på kloden.Castilla-León har fem DO’er. De fire af dem ligger langs Dueroflodens bredder, den femte ligger lidt på afveje, helt oppe nordvest ved grænsen til Galicien.DO Rueda


Vi er stadig på den spanske højslette og nu i den sydlige del af Valladolid-provinsen. Der er ekstremt fastlandsklima, og ideelle betingelser for at fremelske druer til kvalitets- hvidvin.
Rueda er opkaldt efter en lille by, som ligger ud til hovedvejen der fører til Madrid. Man slås lidt med Rías Baixas om at være kendt som Spaniens bedste hvidvinsdistrikt.
Fremtiden og succesen for Rueda blev lagt i 1972, da ny kapital og viden investerede stort, med tanke på at køligheden og de kalkholdige jorde ville være det ideelle miljø for grønne druer. Men vigtigst af alt var den lokale Verdejo-drue, som under kyndig vejledning giver en vin med en ganske overvældende aromatisk duft og smag.
De lokale forstod bare ikke at behandle den rigtigt. I alt fald ikke efter den moderne smag. Man havde vænnet sig til, at Verdejo skulle vinificeres til en meget stærk gul vin, der var lettere oxideret og meget alkoholrig. Gerne 15%. Derfor blev den kaldt »femten«.
De nye vinmagere lagde stilen totalt om, og distriktet fik således sin DO i 1980. I mellemtiden havde de lokale bodegaer lært sig den nye stil, men det var for stor en omvæltning. Ingen kunne genkende Rueda fra alle de neutrale, tørre, sprøde hvide vine som blev fremstillet over alt i hele verden. Der manglede et personligt fingeraftryk.Man blev derfor enige om at sikre en vinifikation, som bevarede det strøg af anis og nyslået hø, som er Verdejo’ens særpræg. Det har man fulgt siden midten af 1990’erne. Men for at opleve det, skal den være lavet på Verdejo, hvilket man sikrer sig ved at spørge efter Rueda Superior. Loven forlanger mindst 85% Verdejo i disse.
DO-reglerne tillader også brugen af Sauvignon Blanc og Chardonnay. Det er meget internationale vine, som man kan sammenligne direkte med verdens andre store af samme slags. Sauvignon’ens aromaer ikke bare antydes, de brager nærmest ud med dufte af stikkelsbær, hyld, asparges og grøn peber.

Kort & godt om Castilla-Leóns køkken.


Et typisk måltid i Castilla-León starter ofte med lidt krydret pølse, varm blodpølse, sortfodsskinke, bønner i tomatsauce og lidt fåreost. Så er man i gang. Hovedretten er noget med lam eller stegt pattegris. Men i Castilla-León har man også glimrende oksekød, en almindelig castiliansk »Chuletón« (kotelet) vejer omkring 400 g.! Kødet kan også tørres, så hedder det »Cecina«, og nydes udskåret i tynde skiver. I sæsonen er der vildtretter. En helt typisk dessert fra Castilla-León er »yemas de Santa Teresa«, nogle små søde kager lavet på æggeblommer, kanel, citron og sukker og drysset med flormelis. De bliver oftest tilberedt af nonner fra de mange klostre i Castilla-León og solgt på markeder eller til specialforretninger.

Bodegas Félix Sanz

Bodegas Félix Sanz blev grundlagt i 1934 og dedikerede sine bestræbelser på at skabe en række unikke og forskellige vine.
Vores filosofi er baseret på at leve vinens magi med intensitet, der gør vine på en unik og personlig måde, og respekterer ytringsfriheden for hver enkelt af dem, idet vores vine og det menneskelige team i dette firma er vores hoved identitet.
- Læs mere om Bodegas Félix Sanz

Viña Cimbrón Verdejo
Årgang
Pris v/1 fl.

Pris v/12 fl.
2017
87,00 kr.
69,50 kr.

Priserne er oplyst i DKK og er inklusiv moms.

Total 0,00 kr.
Design by cygnet
Dan realized the importance of formal education, so he replica watches sale convinced Hope Wixon in the early 1990¡¯s to get her Graduate Gemologist degree from GIA. Armed with swiss replica watches street smarts, a graduate degree, and lots of hours of hard work, Dan and Hope steadily fake breitling built the business into the elite store it is today. Being in the rolex replica Midwest, our residents seem to be more conservative than other areas of the country. They appreciate understated luxury rolex replica sale over bold and ostentatious. They prefer timeless brands like omega replica watches Jaeger LeCoultre and Patek Philippe that continue to be rolex replica in style for many years to come. Our strongest selling brands are Rolex and Patek Philippe, but we also carry many exclusive brands that our clients can¡¯t find anywhere else.