Kontakt   Om Spanske Vine   Handelsbetingelser  Her kan du betale med Dankort
 
forside    butikken    vinguide    tapas opskrifter     vinsmagning    links    
Vinklubben : Kode:  

Ribera Del Duero - Spansk Vin

Området regnes af mange for det egentlige Spanien. På markerne går hyrder med deres får, på hver en lille høj ligger gamle byer bag beskyttende mure, altid med udsigt til en borg, der skulle forsvare dem. Det var her fra, Spanien og den nye verden blev erobret. Hovedbyen er den gamle kongeby Valladolid. Det var i byens katedral at Isabel og Ferdinand blev gift. Duerofloden løber forbi byen og videre vestpå ind i Portugal, hvor den skifter navn til Douro. Langs flodens bredder er der en masse nyplantninger. Man kan fornemme en gevaldig tro på fremtiden. Internationale eksperter kalder det fremtiden.
Vin er bestemt ingen nyhed på disse kanter. Det har været en naturlig del af det lokale landbrug så længe man huske tilbage i tiden. Men der er sket noget indenfor de sidste ti år, som har vækket vin- interesserede i hele verden. Man er begyndt at nikke genkendende til navne, som man tidligere aldrig havde hørt om, og de bedste af Castilla-Leóns vine placeres på højde med det bedste som laves nogen andre steder på kloden.Castilla-León har fem DO’er. De fire af dem ligger langs Dueroflodens bredder, den femte ligger lidt på afveje, helt oppe nordvest ved grænsen til Galicien.



DO Ribera del Duero


er distriktet som internationalt regnes for Spaniens mest lysende stjerne. Det er her Tempranillo’en har fået navneforandring til Tinta del País, og det er her den udfolder sig allerbedst. Pudsigt nok er det en helt anden drue, som har gjort distriktet kendt. Det er såmænd Cabernet Sauvignon, af alle. Den blev sat langs Dueroflodens bredder i 1864 af en greve, som havde været en tur i Bordeaux. Han havde store forventninger, men at vinen fra disse druer skulle blive Spaniens mest kendte, og en af verdens bedste, havde han nok ikke turde håbe på. Han har vist senere generationer, at man her ved Duero har store muligheder. Men på forunderlig vis inspirerede det ikke naboerne, der fortsatte med at producere deres gode landvine, som blev drukket lokalt.
Indtil midt i 1980’erne lå den største del af Ribera del Duero-produktionen hos kooperativerne. Men nu begyndte flere af de private bodegaer at se lyset, og ganske hurtigt kom de frem på den internationale vinscene, hvor de fik megen ros. Omstillingen var ganske enkel. Man skulle bare høste lidt mindre per hektar, og så kæle lidt mere for det. Den generelle standard er steget flere cru’er.
Vinmarkerne ligger i en højde af 700 til 800 meter over havets overflade. Man fornemmer det ikke, for det er et forholdsvis fladt højland, som floden skærer igennem. Jorden er kalkholdig, næsten hvid i nogle områder, med aflejret materiale langs flodens bredder. Klimaet er nok det, som gør forholdene perfekte for kvalitetsvindyrkning. Somrene er korte og meget varme. Der er kølige nætter og et køligt efterår. Vinteren er kold og lang.
For at udnytte de naturlige fordele er det vigtigt at høste på det helt rigtige tidspunkt for at opnå den bedste balance mellem sukker og syreindhold.
Ribera del Duero er kun rødvin og så en lille smule rosé. Men det er rødvinene, vi skal koncentrere os om. Når den er bedst er det en international sværvægter med cedertræ, tobak, chokolade, krydderier og frisk frugt i en harmonisk blanding.
Det er vigtigt at slå fast at alle i dag bruger Tinta del País, eller som den også kaldes i distriktet - Tinto Fino. I Ribera del Dueros perfekte klima skabes der en elegant balance og harmoni, som gør, at druen i modsætning til erfaringer, man har gjort i Rioja, kan stå alene uden at blive blandet med andre druesorter. De druer, man taler så meget om, Cabernet Sauvignon og Merlot, må kun genplantes der hvor de har været tidligere.
Ribera del Duero er kommet for at blive. Der er ingen tvivl om at placeringen blandt verdens bedste rødvinsdistrikter vil blive styrket i fremtiden.

Kort & godt om Castilla-Leóns køkken.


Et typisk måltid i Castilla-León starter ofte med lidt krydret pølse, varm blodpølse, sortfodsskinke, bønner i tomatsauce og lidt fåreost. Så er man i gang. Hovedretten er noget med lam eller stegt pattegris. Men i Castilla-León har man også glimrende oksekød, en almindelig castiliansk »Chuletón« (kotelet) vejer omkring 400 g.! Kødet kan også tørres, så hedder det »Cecina«, og nydes udskåret i tynde skiver. I sæsonen er der vildtretter. En helt typisk dessert fra Castilla-León er »yemas de Santa Teresa«, nogle små søde kager lavet på æggeblommer, kanel, citron og sukker og drysset med flormelis. De bliver oftest tilberedt af nonner fra de mange klostre i Castilla-León og solgt på markeder eller til specialforretninger.

Bodegas Vizcarra

Senda Del Oro 2012
Årgang
Pris v/1 fl.

Pris v/12 fl.
2012
99,75 kr.
79,75 kr.

15 meses Vizcarra
Årgang
Pris v/1 fl.

Pris v/12 fl.
2011
156,25 kr.
125,00 kr.

Vizcarra Torralvo 2010
Årgang
Pris v/1 fl.

Pris v/12 fl.
2010
312,25 kr.
249,75 kr.

Celia Vizcarra
Årgang
Pris v/1 fl.

Pris v/12 fl.
2010
611,25 kr.
489,00 kr.

Inés Vizcarra
Årgang
Pris v/1 fl.

Pris v/12 fl.
2010
611,25 kr.
489,00 kr.

Priserne er oplyst i DKK og er inklusiv moms.

Total 0,00 kr.
Design by cygnet