Kontakt   Om Spanske Vine   Handelsbetingelser  Her kan du betale med Dankort
 
forside    butikken    vinguide    tapas opskrifter     links    indkøbskurv    
Vinklubben : Kode:  

Priorat - Spansk Vin

DO Priorat


omtales ganske enkelt som Spaniens nye, store stjerne.Den er beliggende i provinsen Tarragona. Man har altid lavet vin her i det dramatiske, klippefyldte, lavabelagte, ru bjerglandskab, hvor man flere steder er mere end 1000 meter over havet. Vi er stadig i Catalonien, men nu i den sydlige del og oppe i bjergene bag byen Tarragona.
For tusinde år siden gik en fårehyrde og kedede sig. Han så på de hvide skyer, der drev over den højeste bjergtop. Han så engle på vej op til himlen ad en stor trappe. Han fortalte de lokale munke om sit syn, og der blev hurtigt bygget et kloster på stedet, så højt oppe ved toppen som muligt. Det blev kaldt »Priorat de Scala Dei« - klostret ved trappen til himlen. Rundt om klostret blev der anlagt vinmarker, og vinen herfra (Scala Dei) og en række andre traditionelle vinhuse er nu endelig blevet kendt for deres kraftfulde, næsten sorte, alkoholrige og saftige vine med et enormt lagringspotentiale. Det, man ikke umiddelbart kan se er, at der er investeret i moderne teknik i kældrene, og det er det, der har givet vinene netop det lille ekstra pift, som bringer dem op på siden af verdens bedste.



I de seneste år er flere nye og kapitalstærke kræfter kommet til, og distriktet er blevet udbygget betydeligt omkring Gratallops. Det er dyrt at hugge terrasser ind i klipperne, og udbyttet pr ha er forsvindende lille. Men investorerne tror på fremtiden.
De lokale blå druer er Garnacha Tinta og Cariñena til de traditionelle gamle typer og til nyplantningerne især omkring Gratallops. Her er det mest Cabernet, Syrah, Pinot Noir, Garnacha og Cariñena.
De største Priorato vine er lavet på ren Garnacha, som ved naturlig gæring når op på 14% alkohol. Distriktet har sine egne regler for Crianza, Reserva og Gran Reserva. Minimumstiden på fad og flaske er betydeligt længere end loven påbyder.
Man skal være opmærksom på, at de enkelte vinhuse i Priorato også fremstiller mere »jordnære« vine, som skal drikkes mens de er unge.

Kort & godt om Cataloniens køkken.


Gastronomisk forener catalanerne det bedste fra Sydfrankrig med det bedste fra Nordspanien. Det er derfor ikke noget under, at Barcelona er den spanske by, som har flest Michelin-stjerner. For at starte fra bunden i det catalanske køkken: et tilbehør til mange retter er »alioli«, en mayonnaise rørt på olivenolie, hvidløg (masser af det!), æggeblomme og salt. Simpelt men godt. Derefter kan man fortsætte med kulinariske specialiteter som »rape a la marinera« (havtaske a la marinera), eller »suquet de peix« (catalansk fiskestuvning). Af kødretter er en »parillada« meget typisk - det er forskellige slags grillstegt kød med alioli. Til den søde tand kan anbefales »crema catalana«, en dessertcreme af æggeblomme, kanel, sukker og mælk med overflade af brændt karamel.
Priserne er oplyst i DKK og er inklusiv moms.

Total 0,00 kr.
Design by cygnet
Dan realized the importance of formal education, so he replica watches sale convinced Hope Wixon in the early 1990¡¯s to get her Graduate Gemologist degree from GIA. Armed with swiss replica watches street smarts, a graduate degree, and lots of hours of hard work, Dan and Hope steadily fake breitling built the business into the elite store it is today. Being in the rolex replica Midwest, our residents seem to be more conservative than other areas of the country. They appreciate understated luxury rolex replica sale over bold and ostentatious. They prefer timeless brands like omega replica watches Jaeger LeCoultre and Patek Philippe that continue to be rolex replica in style for many years to come. Our strongest selling brands are Rolex and Patek Philippe, but we also carry many exclusive brands that our clients can¡¯t find anywhere else.