Kontakt   Om Spanske Vine   Handelsbetingelser  Her kan du betale med Dankort
 
forside    butikken    vinguide    tapas opskrifter     links    indkøbskurv    
Vinklubben : Kode:  

Bierzo - Spansk Vin

Bierzo ligger i den nordspanske provins Castilla & Léon på grænsen til Galicien i nordvest. Her findes et af Spaniens pt. mest dynamiske og fortjent omtalte vinområder, hvor de 56 registrerede vinproducenter igennem en årrække har fordoblet eksporten af de lokale dråber – hvert eneste år, vel at mærke. - Læs mere om Bierzo

Losada Vinos de FincaBetagnelsen D.O. Bierzo, dukker op i slutningen af 90érne, som en af de vigtigske områder i Spanien for de røde vine i moderne stil, takket være visioner fra en gruppe unge vinproducenter.

Druesorten Mencia, har været dyrket i området siden middelalderen, kontinentalt klima med Atlantic indflydelse, en orografien der beskytter mod de køligere vinde i Galicien og mosaik af små parceller af gamle vinstokke som skåret i glas ,sæt egnethed af denne historiske region til at frembringe store røde autentiske vine.

Losada Vinos de Finca, har været muligt takket være engagement i en gruppe af vin entusiaster med en fællesnævner: den absolutte passion for at tingene blev gjort på bedste måde.

Losada Vinos de Finca, satsede fra første færd på vine med elegance.

Fra begyndelsen fulgte vi en anden vej ved vinfremstilling end normalt i El Bierzo . I stedet for at kigge efter vinstokke på stejle skifer områder , fokuserer vi på at bruge gamle vinstokke af Mencia , som blev næsten opgivet fordi de var i ler områder.

Placering og ProjectMed udkast udarbejdet af arkitekt Jesús Manzanares, ligger vingården Finca Losada overfor Castro de la Ventosa. Denne enklave, enestående arkæologisk og historisk, som kun findes et sted i regionen Bierzo, med de snoede mure der afgrænser og så har fungeret som inspiration og historisk element ved tilblivelsen af design og byggeri – vindgård. Således fremstår bygningen fra jorden og kommer til at blive integreret med den.

Placeringen og højden over jorden giver nogle glimt af de vigtige formelle elementer af bygningen (prøvesmagningsværelse, havepavillon), mens funktionelle aspekter er skjult, indlejret i naturen og som en hyldest til historien om Bierzo, indsamlet af en nuværende fortolkning af Castro Ventosa med konturen af den mur, der vender ud mod adgangsvejen.
Fra et ønologisk synspunkt , tillader bygningens udformning bevægelse af råvarer med tyngdekraften og derved undgå mekaniske pumper.

Desuden er placeringen af de underjordiske rum til opbevaring af tønder og flasker designet så det skaber det mest egnede naturlige miljø for disse processer og minimerer energiforbruget ved at reducere miljøbelastningen.
Det har også sol paneler til energibehovet i udviklingsaktiviteterne.

Høst og vinfremstilling


Vi høster med hånden i små plastkasser, som hurtigt transporteres til Vingården. Vi forsøger at vælge de bedste druer i vingården, for at reducere opgaven på sorterbordet hvor druerne bliver af strippet og vredet lidt før de sendes videre til tankene for gæring med oprindelig gær. Vi kommer mosten på egefade for den malolaktiske gæring.


CrianzaVi sorterer vore vine efter de forhold der kommer fra druen og ikke tidspunktet for opholdet i egefadene.
Vi anser lagringen som en proces, der foregår i en porøs beholder, egefade, som sigter mod at øge kompleksiteten af vore vines nuancer og forlænge dens levetid uden at miste sin friskhed og sorts-identitet.

Ege fadene bliver valgt afhængig af jordbundsforhold i skovene, hvorfra egene kommer. Vi søger en fuld egnethed til den delikate profil og elegante vine, vi producerer. Normalt beder vi vores betroede fransk Coopers rister de indre af ege fadene, under hensyntagen til alle karakteristika for de enkelte afgrøder.

Amphora barrels (ler fade på160 liter)Bruges bl.a. til lagring af La Senda del DiabloOphold i flaskeVi holder vinen i flasken den tid det er nødvendig for at afslutte det reducerende miljø for at integrere alle komponenter.
Uden unødig hastværk eller unødig forsinkelse.

Caracteristicas for El BierzoVingården dækker mere end 2.600 hektar, små parceller af Mencia druen, beliggende I en dal lukket mod nord af Montes de León og syd af bjergene Aquilianos.

Jordbunden er kendt for sin lave pH med 2 typer: skifer og sandsten på den ene side og Franks og andre lerjord på den anden, i en højde mellem 400 meter og 800 meter. Også orografiske konfiguration (El Bierzo er som en gryde, som bremser friske vinde fra naboregionen Galicien) er egnet egnet til at sikre en perfekt modning. Den semi-fugtige kontinental klima giver mere end 2.000 solskindstimer om året, med en nedbørsmængde på 750 mm og en gennemsnitlig temperatur på 12,3° C, med betydelige kontraster mellem nat og dag, giver gode betingelser for produktion af store vine, som først Emilie Peynaud skrev om og senere blev bekræftet af de mest indflydelsesrige vin kritikere.

MenciaDruerne I El Bierzo er kendt siden middelalderen for sit lave syreindhold og højt sukkerindhold. Dette giver vine med krop og medium-høj struktur og fløjlsagtig fornemmelse, fed og silkeblød mund. Næsen domineres med noter af frisk frugt (vild hindbær, solbær), moden frugt, sort frugt, lakrids, Garrigue, græs og mineralske noter.

Det nye Bierzo


Det var ikke nok med en enkelt druesort og de klimatiske og geografiske forhold. Der ankom en generation af unge vinmagere der startede nye vingårde og søgte primært efter gamle vinmarker på stejle skråninger og dårlige jorde, som de kunne få mere ud af.

I en slags pagt mellem generationerne, kooperativer, der havde gjort et vigtig arbejde for at bevare den sociale kultur og udvidelser af gamle vinmarker, og blev vidne til denne kommercielle succes der kaldes ”ny Bierzo”.

Vores vinavlVingård


For at give en profil af elegance til vinene fra New Bierzo har Losada Vinos de Finca valgt en mere risikobetonet vej, og bruge druer fra forskellige plots, der ligger i ler områder, som i lang tid var blevet undervurderet. Så vinhuset består af en gård kaldet Losada, beliggende nær landsbyen Pieros, halvvejs ude af vejen Camino de Santiago, der forbinder Cacabelos og Villafranca del Bierzo. Desuden er der forskellige vinmarker omkring Valtuille Up, kendt som Altos de Losada og er karakteriseret ved at det overvejende lerjord.

Aktuel vinavl i El BierzoEjerstrukturen i Bierzo er spredt sig til mere end 4.000 vinbønder, der er en mosaik af små parceller på gamle vinstokke, der koncentrerer et stort potentiale for at udvikle komplekse og elegante vine.
Selv om nogle af de vingårde i det mest lovende nye Biertzo har valgt at lave store intensive plantager med nye planter i espalier med rationel henblik på at opnå effektive enheder med lave driftsomkostninger, er den traditionelle struktur i ejerskabet af vinmarkerne, stadig baseret på husmandsstedets gamle vinstokke der beskæres godt.

Vinavl i LosadaVinavl i praksis, er i princippet, det beløb man ofre til fordel for at opnå en råvare af højere koncentration. Selvom alle vore vinmarker er en arv fra tidligere generationer i for af små stykker med gamle vinstokke, må vi handle mod inerti på vinmarkerne og det har intet at gøre med respekt for traditionerne. Skal vi pløje, fordi der altid har været pløjet eller vedligeholde bunddække til at kontrollere erosion, reducere den kraft og sikre jordens struktur? Gød? Fordi det altid er blevet gjort, eller analysere jorden først og udføre de nødvendige ændringer for at korrigere pH til passende niveauer for at sikre en korrekt omsætning af næringsstoffer?

Vores erfaring har overbevist os om, at for at producere store vine, skal det gå ud over idyllen med billeder af heste og plove og vidt muligt foretage tekniske beslutninger med videnskabelige kriterier. Så ved forskning og rådgivende aftaler med store videncentre indenfor vinavl, tillader det os at opretholde en filosofi om løbende forbedringer i vinmarkerne.

MiljøadfærdI forbindelse med fremkomsten af den såkaldte biodynamiske vindyrkning anbefalet af Nicolas Joly, har vi set på disse teorier, diskuteret med eksperter og agronomer har udvekslet synspunkter med udviklere, der fører denne landbrugs filosofi. Og selv om vi deler og foretager nogle af deres ting i praksis og helt sikkert den underliggende filosofi, kender vi ikke videnskabelige beviser for at reducere miljøbelastningen i store dele af de anbefalede aktiviteter og andre alvorlige forpligtelser til stabilitet og renholdelse af vine.

Desuden og da vi ikke kender nogen institution i Spanien der kan bekræfte, at det de siger om praksis biodynamics, faktisk praktiserer det, besluttede vi, på kort sigt, at gøre vores engagement i naturen gennem implementering af et miljøledelsessystem attester bart ifølge internationale standarder.

For vores anden vin, Losada, lavet fra indkøbte druer, arbejder vi tæt sammen med vores avlere til at dyrke deres vinmarker i henhold til specifikationerne for kontrolorganet til økologisk landbrug.

>center>

TurismeOplev Losada. Guidede ture, smagninger, bindinger, arrangementer ….. og meget mere!

Beliggende på Santiago Road og tværs fra Castro Ventosa står bygningen af vingården Finca Losada Vinos.
Skabt af arkitekt Jesús Manzanares, 2.500 kvadratmeter dedikeret til naturen. En moderne og elegant struktur, der går i et med omgivelserne.

Placeringen af lageret, giver nogle glimt af de vigtige formelle elementer af bygningen, smage værelse og havepavillon, mens de mere funktionelle rum hvor tanke og egefade holder til, er skjult i naturen, som en hyldest til landet Bierzo, det land der skaber Mencia druen, der resulteret i vine fra 3 vinmarker: Losada, Altos de Losada og Altos de Losada La Bienquerida.

Sådan får du adgang.
Mandag til fredag: 9:00 til14:00 og 16:00 til 19:00

Lørdag samordnede gruppebesøg.

Alle besøg skal arrangeres efter aftale ved henvendelse via vores e-mail bodega@losadavinosdefinca.com.
Mailadresse bliver beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se, eller ved at ringe +34 987 54 80 53.


5Rosas rosé
Årgang
Pris v/1 fl.

Pris v/12 fl.
2018
111,25 kr.
89,00 kr.

El Pájaro Rojo
Årgang
Pris v/1 fl.

Pris v/12 fl.
2017
110,00 kr.
88,00 kr.

Losada 2015
Årgang
Pris v/1 fl.

Pris v/12 fl.
2015
159,00 kr.
127,25 kr.

Altos de Losada 2010
Årgang
Pris v/1 fl.

Pris v/12 fl.
2010
237,00 kr.
189,50 kr.

La Bienquerida 2012
Årgang
Pris v/1 fl.

Pris v/12 fl.
2012
319,00 kr.
255,25 kr.

 La Senda del Diablo 2016
Årgang
Pris v/1 fl.

Tilbud
2016
499,00 kr.
375,00 kr.

Priserne er oplyst i DKK og er inklusiv moms.

Total 0,00 kr.
Design by cygnet
Dan realized the importance of formal education, so he replica watches sale convinced Hope Wixon in the early 1990¡¯s to get her Graduate Gemologist degree from GIA. Armed with swiss replica watches street smarts, a graduate degree, and lots of hours of hard work, Dan and Hope steadily fake breitling built the business into the elite store it is today. Being in the rolex replica Midwest, our residents seem to be more conservative than other areas of the country. They appreciate understated luxury rolex replica sale over bold and ostentatious. They prefer timeless brands like omega replica watches Jaeger LeCoultre and Patek Philippe that continue to be rolex replica in style for many years to come. Our strongest selling brands are Rolex and Patek Philippe, but we also carry many exclusive brands that our clients can¡¯t find anywhere else.